Свирепо убиство се случи вечерва во строгиот центар на Прилеп.

По расправија помеѓу група на млади луѓе, следела прво физичка пресметка, а потоа со повеќе убоди од нож избодено е момче од населеното место Сенокос, општина Долнени.

Според првичните информации, момчето (А.Д.) е на возраст од околу 15-16 години.

Несреќниот настан се случил пред деветтокатницата во строгиот центар на Прилеп, по што момчето се обидело да побегне од напаѓачите. Очевидци тврдат дека тоа стигнало до поранешниот хотел “Скопје”, каде паднало и починало.

Засега не се познати сторителите на овој грозен чин, ниту и причините кои претходеле на трагичниот настан.