Три бебиња се родија во ГАК Народен фронт во Белград во првата минута од новата година, јавуваа српските медиуми.

Момче тешко 3760 g се роди во првата секунда од 2022 година! Тоа породување го изврши проф. д-р Ана Јовановиќ.

– Првото бебе во Белград во 2022 година го роди Моника Бараќ. Таа родила девојче на Гинеколошко-акушерската клиника на улицата Вишеградска, јавуваат белградските медиуми. И мајката и бебето се добро. Бебето се роди само неколку секунда по полноќ, јавуваат српските медиуми.

Сите три бебиња се родени по природен пат. Мајките и бебињата се чувствуваат добро.