На социјалните мрежи се шири сообраќајна несреќа која се случила на автопатот А3 во Хрватска. Несреќата се случила во близина на клучката Криж во правец кон Загреб.

Камерите го снимија моментот на судирот на автопатот А3 кај клучката Криж во правец кон Загреб, што се случи во вторникот. Возачот на автомобилот се гледа како удира во колоната возила.

Корисниците го коментираа видеото под објавата на Фејсбук страницата „Сообраќајни згоди и незгоди“.

„Одземање на возачката дозвола и испраќање на повторно полагање, што треба да биде најмалку двојно поскапо од минатиот пат“, напиша еден корисник.

Судирот се случил во вторникот, а полицијата извести дека е евидентирана само материјална штета.