По тешко боледување попладнево почина новинарот Зејнула Весели.

Во својата долга новинарска кариера, Весели работеше во повеќе телевизии, беше репортер во весниците Лајм и Факти.

Освен темите од економија, Весели беше и собраниски известувач.

Во 2019 година, Вејсели ја доби Регионалната награда за економско новинарство „Ванѓуш Гамбета“.