Пејачот Маринко Роквиќ почина денеска во Белград на 68-годишна возраст.

Да потсетиме, неодамна во јавноста се појавија информации дека Маринко е хоспитализиран и дека неговата здравствена состојба е критична.

Неговиот син Никола Роквиќ исто така неодамна изјави дека неговиот татко е во лоша здравствена состојба.

Неговите најголеми хитови ќе останат запаметени.