Силвио Берлускони, медиумски магнат и поранешен премиер на Италија, почина во миланската болница „Сан Рафаеле“.

Берлускони (86), кој трипати ја водеше италијанската влада, помина 45 дена во болница каде се лекуваше од белодробна инфекција поврзана со хронична леукемија на која претходно му беше дијагностицирана и беше отпуштен на 19 мај.