Почина Слободан Трајковски, долгогодишен новинар, дипломиран правник и поранешен директор на Македонската радио телевизија.

Трајковски беше именуван за генерален директор на МРТВ во јуни 1996. година, од страна на Собранието, по разрешувањето на Мелпомени Корнети.

Во телевизијата работеше од 1969. година. Во јуни 2010. година си замина од телевизијата.

Слободан Трајковски мина 40 години во МРТВ.