Поминаа пет години од невидената трагедија што се случи во реката Лашва кај Зеница, кога младото момче Амар Козлиќ возејќи го „аудито“ на својот татко доживеа сообраќајна несреќа во која загинаа неговите пријатели Хусеин Делиќ и Алмен Беговиќ.

Семејството не изгубило надеж

Да потсетиме, по вечерната забава, младите се враќале дома од Витез во Зеница, кога „аудито“ завршило во реката Лашва. Телата на неговите пријатели биле пронајдени во автомобил, додека телото на Амар, за која исто така се верува дека завршило во реката, никогаш не е пронајдено.

Иако денеска се навршуваат пет години од оваа невидена трагедија, семејството никогаш не изгуби надеж дека нивниот Амар ќе биде пронајден. Секој ден очекуваат некаков повик, вести, било какви информации.

Иако во изминатиот период се појавија бројни информации, меѓу кои и дека Амар бил виден и киднапиран, за жал, иако секоја од нив е детално проверена, од младиот Козлиќ од местото Немила кај Зеница нема ни трага.

Годините минуваат

Неговите родители сè уште се надеваат дека неговото тело ќе биде пронајдено еден ден, за како што постојано вели таткото на Амар, достоинствено да му се поклонат и да знаат каде е.

Тоа би бил единствениот мир за семејството Козлиќ, но годините минуваат, а од нивниот Амар нема ни трага.