Зимските Олимписки игри (ЗОИ) ќе се одржат во период од 4 до 20 февруари, каде што учесниците ќе се натпреваруваат во различни категории, а многумина дефинитивно ќе гледаат и брзо лизгање поради атрактивната Јута Лердам.

Една од фаворитките во брзо лизгање во дисциплините на 500 и 1.000 метри е 23-годишната девојка од Холандија, од која се „топи мразот“ кога ќе се појави на него.

Лердам го има првиот настап на ЗОИ на 13 февруари, а нејзиното второ појавување на мразот е закажано за четири дена подоцна.

📷

📷

📷

📷

📷

📷