Дописникот на Би-Би-Си од главниот украински град Киев јавува дека за неколку минути се очекуваат проектили, откако звукот на сирените бил необично краток.

– Во Киев се огласија сирените за воздушен напад, јавува Би-Би-Си.

Дописникот Пол Адамс известува дека овој пат сирените биле невообичаено кратки и дека проектилите се очекуваат за неколку минути.

– Киев се подготвува како никогаш досега. Еден пратеник ни рече дека „Русија ќе удри со сè што има, јавува репортерот на Би-Би-Си.