Во опожарениот автобус на автопатот Струма е пронајдено уште едно тело, јави 24 часа повикувајќи се на информации од истрагата.

Денеска е извршен повторен преглед на возилото. Како резултат на тоа, жртвите на тешката несреќа станаа 45.

Вчера инспекторите објавија дека биле пронајдени 44 тела, а не како што се тврдеше 45. Едно лице исчезнало, а еден од преживеаните, кој сведочел, тврди дека 8 лица преживеале.

Сепак, од Итната помош беа децидни дека 7 лица однеле во болница.