Рибата која ретко се гледа во морето е снимена во Египет, а ја нарекуваат и морска ѕвезда.

Ова ретко животно има можност за камуфлажа, па ако подобро погледнете ќе видите дека е иста боја како песокот, па многумина не го забележуваат.

Морската ѕвезда припаѓа на семејството Ураноскопидао, кое е има 51 врста која живее во плитка и солена вода.

Имаат необични очи на врвот, како и усти свртени нагоре кон главата. Нивната најпозната навика е да се закопуваат во песокот и да ловат плен.

Толку се навикнале на оваа навика што едвај можете да ја забележите рибата во песокот.