Американската агенција Блумберг вчера на својата веб-страница објави наслов „Русија ја нападна Украина“, што предизвика шок во медиумите.

Набргу потоа објавата беше избришана, а медиумот информира дека веста е објавена по грешка.

-Подготвуваме наслови за различни сценарија и насловот „Русија ја нападна Украина“ беше случајно објавен на нашата веб-страница околу 16:00 часот во Источна временска зона (EST). Длабоко жалиме за грешката, се вели во денешното соопштение.

Се прецизира дека раководството на агенцијата ја разјаснува причината за тоа што се случило.