Финалистката на „Ѕвезда Гранда“ и првата трудница која го истера натпреварот до крај, Маја Јевтиќ го зазеде високото четврто место во финалето, а многумина се прашуваа дали со оглед на нејзината состојба ќе може да ја заврши сезоната.

Саша Поповиќ разговараше со натпреварувачката на сцената, а потоа призна дека и самиот не очекувал дека трудница за прв пат ќе влезе во финалето на натпреварот.

– Не ни верував дека трудница ќе се пласира во финалето, верувајте! Како го поднесуваш сето ова, те молам објасни ми – ја праша креативниот директор Маја, на што таа одговори:

– Навистина не знам како се снаоѓам, но воопшто не ми е тешко.

Сите ги интересираше полот на бебето, но и дали натпреварувачката веќе избрала име, па Саша ја искористи приликата да ја праша Маја како ќе се вика бебето.

– Ако е девојче, ќе се вика Маша – одговорила Јевтиќ, а потоа се вмешал креативниот директор и предложил машко име:

– Ако е момче, да се вика Саша, ако женско Маша, ако е машко Саша.

Маја се насмеа и истакна дека идејата не е лоша, а потоа откри какво име планира да му даде на синот.

– Машкото име јас ќе го изберам и тоа најверојатно ќе биде Богдан – рече насмеаната кандидатка.