Безживотно тело на непознато лице е извлечено од Дунав кај Костолац во фаза на распаѓање.

Наредена е обдукција која ќе го покаже идентитетот, а дотогаш не е исклучена можноста да станува збор за исчезнатиот Матеј Периш по кого се трага повеќе од два месеци.

Поради ова, вечерва се огласи таткото на исчезнатиот млад човек Ненад Периш.

– Немам информации од полицијата. Чекам да контактираат со мене. Не сакам да се впуштам во шпекулации. Ме интересира само вистината кога е мојот син Матеј во прашање, изјави Ненад за Телеграф.

Потрагата по исчезнатиот сплитчанец трае повеќе од два месеци. Младиот човек исчезна ноќта помеѓу 30 и 31 декември 2021 година. Неговите пријатели последен пат го виделе во Готик клуб, по што изгубиле контакт.

Тогаш во јавноста се појави снимка на која се гледа како млад човек трча низ Бетонската сала. Сигналот на неговиот телефон последен пат бил снимен во близина на Големиот воен остров.