Актерката Весна Петрушевска објави дека утринава починал нејзиниот татко Кирил.

Како што пишува Весна, погребот ќе се одржи во сабота на гробиштата Бутел.

-Драги пријатели и роднини, утрово мојот најмил деди почина во 6:30 сабајле Кирил. Ги известуваме сите пријатели кои сакаат да се поздрават со Кики може да дојдат во сабота на 11ти декември во капела од 12-13 часот во Бутел во една од нивните капели. Ужасно ми е тешко и нема никогаш да престане да ни недостасува твојата широка насмевка, исклучителниот дух и несебичната љубов. Те сакам тато, те сакам затоа што беше нежен со нас,со внуците Ема, Јана, Мина и Кирил, со зетот Џоле, со Вики….ќе ми недостасува восхитот на љубовта која ја имавте со мама Saska Petrusevska, вечни тинејџерии прва љубов која инспирираше. Те сакаме бескрајно нека ти е светол патот татичко одмори се, со емотивна порака се прости Весна од својот татко.