Шарли Ебдо, францускиот сатиричен неделник, не е непознат кога се работи за шокирање на јавноста.

Така тие и покрај заканите во минатото објавија карикатури со пророкот Мухамед, чекор што резултираше со напад на просториите на весникот од страна на исламски радикали, напад во кој загинаа 10 вработени и двајца полицајци.

Сега Шарли му се нафрли на Путин, а резултатот е нивната нова насловна страница.