Русинот Владимир Попов (23) е убиен денеска од ајкула во познатото египетско летувалиште Хургада. Со него беше и неговата девојка, која успеа да побегне.

Туристите ужасно гледаа од брегот како ајкулата го напаѓа човекот пред да успее да го одвлече во водата. Туристот е по потекло од Русија и, според медиумите, долго време престојувал во Египет.

На туристите кои го посетуваат одморалиштето сега наводно им е забранет влез во водата.