Психологот Иан Валас објаснува дека секси соништата се всушност одраз на она што најмногу ве возбудува во животот.

Иан открива што значат секси соништа за различни луѓе.

Вашиот бивш

На работ сте да повторите стара грешка – Токму кога мислите дека засекогаш се надвор од нивниот живот, тие се враќаат – среде вашиот сон. Но, пред да донесете избрзана одлука да се вратите таму, Иан вели:

„Ова е многу вообичаен сон и не значи дека треба да почнете да му праќате пораки кога сте пијани или да одлучите да се вратите кај нив. Тоа ви кажува дека треба да станете посвесни и да ги напуштите старите однесувања што повеќе не ви служат“.

„Можеби ќе сфатите дека имате избор да ги правите работите онака како што сакате и да застанете на свои нозе. Тоа што сте во врска, исто така ве предупредува да не ги повторувате претходните шеми на однесување со вашиот сегашен романтичен партнер.“

Вашиот шеф

Вие сте тој/таа што треба да ја води таа средба – сите сме биле во таа ситуација. Чуден, сексуализиран сон за шефот на работа кој навистина НЕ ви се допаѓа. Или да?

Според Иан, веројатно не. Тој вели:

„Шефот ја симболизира моќта и способноста да се користи таа моќ. Ова покажува дека треба да се промовирате себеси во вашиот буден живот. Наместо секогаш да чувствувате дека ви треба дозвола од другите луѓе за да работите на вашите страсти, ова ви кажува дека ви треба да ги промовирате вашите потреби и амбиции“. Затоа, наместо да сакате да бидете со вашиот шеф во спалната соба, вие сакате да бидете со него или неа во просторијата за состаноци и да си кажете себеси дека треба да се наметнувате за да стигнете таму.

Вашиот партнер

Имате скриени таленти да покажете – Сонувањето за секс со партнерот никогаш не може да биде лоша работа. Но, што ако сте многу поекспериментални отколку во реалниот живот.

Дали тоа значи дека нешто не е во ред со вашата врска? За среќа, не. Иан вели:

„Сексот со партнерот значи дека навистина се чувствувате удобно со вашиот креативен потенцијал. Ако имате талент или вештина и знаете како да направите нешто, мора да станете многу посигурни во тоа. Се работи за разбирање на вашето чувство за идентитет и вашата способност да бидете верни на себе, за да можете да се однесувате како што сакате во вашиот буден живот, правејќи ги работите онака како што најмногу ви одговара“.

Може да значи и во спалната соба. Дали е време да ги зачините работите?

Вашиот сосед

Треба да излезете од вашата комфорна зона – сте му позајмиле нешто во очајни времиња и можеби ја нахранил вашата мачка кога сте биле отсутни. Но, сега твојот скромен сосед го напаѓа твојот сон. Зошто е тоа така? Иан вели:

„Ова е за да станете посвесни за себе и за вашиот личен развој. Сите ние имаме големи соништа и амбиции. Тоа е да сфатиме дека има помали амбиции до кои е полесно да се достигне – нешто поблиску до дома, така да се каже. Дали се чувствувате заробени во вашата канцелариска работа од 9-5? Можеби ова е знак да ја промените вашата кариера во нешто што отсекогаш сте сакале да го правите. Ако навистина сакате да станете инструктор во падобранство, што ве спречува да направите мали чекори за да стигнете и до таму?”

Вашиот најдобар пријател

Престанете да се потпирате на другите – Да се ​​биде интимен со вашиот најдобар пријател во сон – без разлика на нивниот пол – може да биде чудно. Но, не паничете. Иан вели:

„Ние ги создаваме сите ликови во сонот и ги користиме тие ликови за да симболизираат одредени квалитети и карактеристики. Кажете дека вашиот пријател е навистина добар во друштвените ситуации и успева ве опушти. Тоа е квалитетот со кој се идентификувате.

Без разлика каков квалитет имате дружењето со нив е квалитет што сега имате можност да го искористите за да решите одреден проблем во вашиот живот. Треба да ја користите оваа функција“.