Силна експ лозија одекна денеска на Дунав, во близина на природниот парк Тиквара во српската општина Бачка Паланка, кога се запали брод, јавуваат српските медиуми.

Како што може да се види на видеото објавено на социјалните мрежи, бродот одеднаш експл одирал, а од него почнал да избива огромен пламен, проследен со густ, црн чад.

Присутни беа голем број капачи, но, според првите информации, нема повредени.

Причината за експлозијата и пожарот засега е непозната.