Првиот човек на Фудбалскиот клуб „25. мај“ од Урожа, Мурсел Делиќ е казнет од Дисциплинската комисија на Фудбалскиот сојуз на кантонот Тузла.

Една прилично мрачна СМС-порака испорачана во моментот на бес, скапо го чинеше Мурсал Делиќ, претседателот на фудбалскиот клуб „25 Мај“ од Урозе во БиХ.

Според тамошните медиуми, Делиќ на 17 октомври годинава од мобилниот телефон му испратил порака на претседателот на Комисијата за судии Нермин Омеровиќ: „Посакувам сите да добијат рак на грлото“, но тој не застанал тука.

Набргу потоа, истиот ден, од истиот мобилен број му пиша на Едис Зукиќ, член на Комисијата за судии:

„Посакувам сите да заболете од рак на грлото и да ви требат тие пари за погреб, на вас или вашиот дома, не ми е гајле.”

Делиќ многу брзо се соочи со санкции за ваквите зборови. Нему му е изречена забрана за вршење на функцијата во траење од една година, на фудбалски и футсал натпревари, а казнет е и со 100 км.