Млада девојка во Русија завршила со потрес на мозокот и скршеница, откако била жестоко нападната од друга жена додека била на капење на брегот на реката Волга.

Според руските медиуми, причина за нападот е тоа што повозрасната жена го сметала за провокативен костимот за капење што го носела младата жена.

Како што се гледа на видеото, жената која исто така била облечена во костим за капење, ја удира девојката, а потоа почнува да ја кубе, ја турка на земјата и продолжува да ја удира.

„На плажата Јарослав (Рашка), агресивната тетка со трчање ѝ удира по глава девојката за премногу откриен костим за капење и поради тоа што одбила да го покрие задникот со крпа. Жртвата заврши со гипс и потрес на мозокот“, напиша корисник на Твитер.

Погледнете го видеото: