Градоначалникот на општина Чаир, Висар Ганиу, вчера попладне, на неговиот фејсбук профил соопштои дека починала неговата мајка.

„На Аллах му припаѓаме и само на Него ќе се вратиме. Со жалење ве известувам дека пред неколку мига почина нашата мајка Шихрете Ганиу. Погребната молитва ќе се изврши утре со ручек во џамијата во Бутел (Бедри). Погребот ќе биде на гробиштата Бутел. Да бидеш во Рајот Мајко наша“, напиша тој.