И додека целата земја денеска ги собира впечатоците од историскиот пласман на нашата Македонија на Европското првенство кое ќе се игра во јуни годинава, очигледно најгорди на Пандев не се само сите Македонци.

Освен фановите, гордо е и семејството на Пандев, но најмногу неговата сопруга и децата.

Иако малкумина се знае за сопругата на Пандев и не е експонирана во јавноста, тој често споделува фотографии на својот Инстаграм профил со неа.

Пандев со Надица е во брак од 2009-та година и ги имаат трите деца, Филипо, Ана и Софија.

Капитенот често знае и да и ја честита годишнината од брак на сопругата, но и нејзиниот роденден преку фотографии, но и често ги споделува своите деца.

Неодамна, по пласманот на ЕП во изјава за медиумите вели дека од дома жената и децата му рекле да не се враќа дома без пласман на ЕП.