По долга борба со тешка болест, почина Катарина Тривиќ (22) од Бања Лука, јавуваат регионалните медиуми. Катарина имаше само 18 години кога дозна дека боледува од акутна миелоидна леукемија и често кажуваше дека сака да живее.

Оваа млада девојка секојдневно храбро се бореше да го врати животот што го имала пред подмолната болест, пренесува Српскаинфо.

Животот на Катарина многу се променил од почетокот на терапијата, а со текот на времето и самата научила да ја прифати својата болест и да верува дека ќе се излечи.

Иако тогаш ја победи оваа злобна болест, на 21-годишна возраст дознала дека безмилосната болест се вратила. За време на лекувањето, Катарина имаше голема поддршка од семејството и пријателите.

Таа беше активна на социјалните мрежи и ја покажа својата страна од борбата со болеста, се со цел да им помогне на сите кои минуваат низ нешто слично.