По кратко боледување, почина младата струмичанка Атиџе Мемедова.

Ја познававме по својата трпеливост и професионалност во ООУ „Маршал Тито“ каде долги години беше учителка.

Мемедова исто така беше дел и од Советот на општина Струмица. Зад себе остави сопруг и две дечиња.

Вечна слава, Царство Небесно!