Инцидентот пред Комунална Хигоена кога полициска интервентна единица ги потиснува вработените кои протестираа на блокадата пред капијата на Јавното претпријатие.

Потоа полицијата ги пропушти камионите да собираат смет кој од 7-ми јули остана низ главниот град поради протестите на вработените по серија откази и неисполнување на барања за подобри услови за работа.

Повредени се тројца работници, приведени се 4-ца. Директорката на Комунална обвини за узурпирање на претпријатието.

View this post on Instagram

A post shared by Тв Телма / TV Telma (@tvtelma)