(Фотографијата е илустрација, не е поврзана со местото на несреќата)

Нешто пред 22 часот вечерва тешка сообраќајна несреќа се случи на патот Битола-Меџитлија, во близина на граничниот премин.

Во моментов патот е блокиран и по една коловозна лента е дозволен сообраќај. На лице место е присутна полиција и екипа на Брза помош.

Во моментов нема информации за состојбата на патниците од автомобилите.