Од ден на ден пристигнуваат нови информации за загубите и жртвите во бруталната војна што Русија ја води во Украина.

Така, украинската армија денеска соопшти дека се убиени 12.000 руски војници.

Тие објавија и дека уништиле 1.036 оклопни транспортери, 474 возила, 303 тенкови, 120 артилериски системи, 60 резервоари за гориво, 56 повеќе ракетни системи, 80 хеликоптери, 80 авиони, 27 противвоздушни системи, 7 беспилотни летала и 3 чамци.