Украинската заменичка-министерка за одбрана објави проценка за загубите што таа вели дека украинските сили и ги нанеле на Русија досега.

Хана Маљар во објава на Фејсбук напиша дека бројките за првите три дена од конфликтот се прелиминарни и може да се променат.

Украина проценува дека руските воени загуби досега вклучуваат: 4.300 смртни случаи, 27 авиони, 26 хеликоптериж, 146 тенкови, 706 оклопни борбени возила, 49 топови, 30 возила, 60 танкери, 2 дрона и 2 чамци