Српските претставнички „Хурикејн“ беа вистинска атракција на годинешниот Евросонг 2021. Весели, распеани, разиграни, секогаш подготвени за дружење и забава и зад сцената, иако непосредно пред нивниот евровизиски настап, на членките на српскиот тим му се случија две големи катастрофи.

Имено, никој, па дури ниту самите тие не знаеле дека за време на нивното појавување на сцената во Ахоја Арената во Ротердам, му претходеле две семејни трагедии.

Имено, најпрвин починала бабата по мајка на Ксенија Кнежевиќ, додека на нивниот придружен вокал, Олга Поповиќ, во исто време починал таткото.

Бабата на Ксенија од страната на нејзината мајка почина непосредно пред последниот настап, а членовите на нејзиното семејство решиле да не и се јавуваат, за да не ја вознемируваат додека сè уште траеше натпреварот.

„Не би коментирал ништо, навистина“ – кусо изјавил пејачот Ненад Кнежевиќ – Кнез, таткото на Ксенија на прашањето како ја коментира оваа тажна вест туку само додал: „Јас сум многу задоволен од пласманот, тоа е сè што можам да кажам“.