Како што соопшти РЦУК, причината се планирани технички зафати во електро системот на ЕВН.

Потрошувачите од Момин Поток, населбите Шуто Оризари, Скопје-Север, Топаана, најголем дел од општина Чаир, Топаанско поле, Бутел 2, Расадник, Визбегово, Кучевишка бара, Бутел 1, затвор Шутка, Општина Бутел и околината утре нема да имаат струја од 05.05 до 13.00 часот.

Како што соопшти РЦУК, причината се планирани технички зафати во електро системот на ЕВН.