Дваесет и три годишна тиктокерка која ја социјалната мрежа ја следеле 120.000 луѓе поради содржините кои ги објавувала, почина.

Девојката која објавувала содржини под името Дијана Де Марко е по потекло од Пожега, а последните години живеела во Загреб.

Според објавите на социјалните мрежи девојката не се разбудила од сон. Семејството и пријателите се уште се немаат огласено во јавноста во никакви информации и детали.

-Се што имам да кажам е дека животот е непредвидлив. Се случуваат убави и лоши работи. Едноставно, ете сакав да и се заблагодарам на Дијана што ја познавав и што беше дел од мојот живот. Имам потреба да ви кажам дека повеќе ја нема и дека се ќе биде во ред, јас сум добро. Жално е што млади луѓе го напуштаат овој свет. Почивај во мир, објави нејзиното поранешно момче Паоло Фанизи, попознат како Фазо.