Тешка несреќа се случи попладнево во градот Јагодина во централна Србија.

Четиринаесет годишно девојче се здобило со тешки телесни повреди поради употреба на пиротехнички средства, пренесува Infocentrala.rs.

Силна петарда и ја скинала дланката.

По реакцијата на Итната помош во Јагодина, детето е испратено на понатамошна лекарска помош во Универзитетската детска клиника во Тиршова.