Девојче по име Даниел било згрижено во хранителско семејство. Сега, на своја 5-годишна возраст, го дочекала моментот на посвојување, кога ќе добие ново семејство.

Овој ден бил посебен за девојчето и нејзиното ново семејство, но веднаш станал уше помагичен кога новото семејство седело со Даниел во судницата, а некој влегол на врата.

Тоа била Снежана од Дизниевиот цртан филм. А, девојчето останало без текст. Судијата рекол дека ова не е „обично посвојување, туку прием за принцези“.

После Снежана влегле и други ликови од цртаните, а Даниел блескала од радост. Својот прв ден од животот во новото семејство, ова девојче нема никогаш да го заборави.

Погледнете како изгледало: