Во Мостар продолжи уривањето на остатоците од некогашниот мостарски Житопромет, но не се одвива се според планираното, јавуваат босанските медиуми. Уривањето на комплексот започна во септември 2017 година.

Тогаш се отстрануваа 24 силоси, а тоа траеше речиси една година. Денеска се снимени фотографии од „закосениот“ објект. На социјалните мрежи се појави видео од неуспешното уривање на тој објект.

Инаку, имотот на Житопромет во 2016 година е продаден за 5,21 милиони КМ на компанијата Едитус, чиј сопственик е Марио Слежак, а идниот сопственик на овој простор покрај реката Неретва планира да изгради станбено-деловен комплекс.

📸

📸

📸

📸