Најголемиот товарен авион на светот, украинскиот Антонов-225, бил уништен со гранатирање од страна на руските сили во напад на аеродромот Хостомел во близина на Киев, соопшти минатата недела украинската фабрика за оружје во Украина, Укроборонпром.

Сега е објавено видео на кое се гледа дека авионот лоциран на аеродромот во Киев, каде се воделе борбите, е целосно уништен.

🎥