Украинци отруле руски војници со храна.

Украинската разузнавачка агенција тврди дека двајца руски војници починале, а 28 се тешко болни откако украински цивили им дале колачи со отров. Војниците од 3-та руска дивизија починале веднаш откако ја јаделе храната во Изиум, Харков, а уште 28 војници се на интензивна нега по труењето, додека уште околу 500 се во болница поради тешко труење со алкохол.

Војната во Украина почна пред 39 дена. Во раните утрински часови на 24-ти февруари Русија ја нападна Украина.