Младата натпреварувачка од Македонија – Славица Ангелова, триумфираше во финалето на „Ѕвездите на Гранд“ и победи со над 88 илјади СМС гласови во самото суперфинале. Покрај титулата, студенткаta по медицина освои и песна и спот од продукцијата „Гранд“, како и автомобил вреден 20.000 евра.

Веднаш по победата во дуелот со Драган Ѓуриќ, српските новинари разговараа со Славица, која беше изненадена од триумфот во ова натпреварување.

– Не очекував да победам! Не знам дали се подготвува победнички концерт во Македонија, толку сум шокирана што не знам што да очекувам. Јас сум пресреќна. Сите што мислат дека имаат талент нека се пријават – рече уште на почетокот збунетата победничка.

Ваш ментор за време на натпреварот беше Ѓорѓе Давид. Која е најголемата критика што ја добивте од него за време на оваа соработка?

– Плачев затоа што згрешив. Мислев дека сум во право за некои работи. Подоцна сфатив дека мојот ментор Ѓорѓе е во право за се. Тој беше таму да ме поправи и да ме исправи. Се’ решивме со разговор, тоа е најдобро.

Дали се договоривте за изборот на песните што ги пеевте или имаше конфликт на мислења?

– Генерално заедно се договаравме околу изборот на песните. Се обидов да се подобрам и да ги слушам неговите совети.

Размислувате ли сега кога победивте да се преселите во Белград?

– Не знам. Не сум размислувала за тоа.

Како би им се претставиле на оние луѓе кои можеби не знаат која сте и не го следеле ова шоу?

– Тивка вода тоне (смеа).

Кажете ни нешто друго за себе.

– Учам медицина.

Па ќе бидеш доктор или пејач? Што преферираш?

– Не можам да ти го кажам тоа. Мојата страст е и медицината и пеењето.

Дали имаш дечко, дали си заљубена?

– Не би зборувал за тоа. Не можам да зборувам за тоа. Она што е важно е дека сум среќна. Никој не треба да се интересира за мојот приватен живот. Никогаш нема да зборувам за тоа.

Кој беше вашиот личен фаворит за време на натпреварот?

– Сите беа посебни. Секој имаше свој личен допир. Реално, целиот мој тим. Не би издвоила никого конкретно.

Дали мислите дека ќе победевте ако бевте со друг ментор?

– Не. Мислам дека направив добар избор. Сето ова го постигнав благодарение на трудот и упорноста. Човекот учи од своите грешки и неуспеси и успеси. Само работа и работа.

Кој те поддржа вечерва во финалето?

– Целото мое семејство.