Посилен земјотрес пред неколку минути ја стресе Македонија. Тресењето можеше да се почувствува посебно на територијата на Скопје.

Засега нема информации за силината на земјотресот и каде е епицентарот на истиот.

Ова е посилен земјотрес после подолго време кое се почувствува во Македонија. Изминатиот период имаше неколку незначителни и послаби потреси, но ниту еден не се почувствува како вечерашниот.

Повеќе информации очекувајте наскоро. Засега на сајтот на Европско-медитеранскиот сеизмолошки центар (ЕМСЦ) не можат да се најдат податоци.