Теа Таировиќ уште кога била во средно училиште се пријавила за настап на „Ѕвездите на Гранд“, но тогаш не се прославила.

Иако таа секако привлекла внимание со својот атрактивен изглед, членовите на жирито сепак не биле воодушевени од нејзините вокални способности. Дури и многумина и се смееја.

Сепак, пејачката никогаш не се откажа од своите соништа. Таа повторно се пријави во 2015 година и направи забрзани чекори кон врвот.

Она што на многумина им падна во очи е дека Теа изгледа сосема поинаку за време на натпреварот. Таировиќ тогаш беше русокоса и без корекции на лицето, па многумина на почетокот не ја препознаваат.

Но судбината имаше поинаков план за неа. Иако не освои забележително место, повторно ја заинтригира јавноста кога со Шабан Шаулиќ во јуни 2017 година ја сними песната „Od kad tebe znam“.

Во јануари 2020 година, таа достигна пресвртница во кариерата кога ја објави песната „Хајде“, напишана од Сања Вучиќ. Оттогаш, нејзиниот вртоглав успех започна и таа стана кралица на бакшишот.

Покрај музиката, Теа ја почести јавноста и со „домашно видео“ кое, како што велат многу експерти од светот на поп менаџментот, придонесе за нејзината популарност, па тезгите почнаа да се трупаат, а цената на настапите стана повисока и повисока.

📸