Премиерот Зоран Заев во вестите на Сител, го коментираше возниот парк на пожарникарите, навраќајќи се на камионот ФАП кој се појави во струмичко да гаси пожари.

„Го видовме тој ФАП-от во струмичко-гевгелискиот регион, ама 8.000 тони вода истури. Знаете како, тој на терен е и активен. Возобновена е машината комплетно, го вози Јоцо Манго од Струмица го познавам директно, струмички пожарникар, а еден таков има и во Демир Капија исто така, но исто така активен е“, рече Заев.