Руска новинарка Оксана Баулина денеска загина при бомбардирањето на Киев.

Оксана Баулина работеше за независен портал во Русија „Инсајдер“, кој најмногу известувал за корупција во руската Влада.

Таа загина при гранатирање додека снимала уништување на еден трговски центар.

Заедно со Баулин загина уште едно лице, а двајца се повредени.