Во тимот се вратија Елиф Елмас и Тихомир Костадинов, на клупата останаа Бобан Николов и Дарко Чурлинов, кои беа стартери против Италија пред пет дена.

На „Драгао“ во почетниот состав истрча: голман: Столе Димитриевски одбрана: Езѓан Алиоски, Стефан Ристовски, Дарко Велковски и Висар Муслиу среден ред: Александар Трајковски, Аријан Адеми, Енис Барди и Елиф Елмас напад: Тихомир Костадинов и Милан Ристовски.

Натпреварот започна во 20:45 часот. Линкови за следење на натпреварот Португалија-Македонија: Линк 1

Линк 2