Украинскиот претседател Володимир Зеленски ѝ се обрати на нацијата вечерва преку социјалните мрежи. Тој рече дека Русија утре ќе ја бомбардира Украина и повторно го критикуваше Западот дека санкциите не се доволни.

„Русија најави дека утре ќе ја бомбардира нашата одбранбена индустрија. Повеќето од фабриките се во нашите градови, а цивилите се во близина. Тоа е убиство, едноставно убиство. И не видов денеска ниту еден светски лидер или некој западен политичар да реагира на тоа.