Земјотрес со јачина од 2.0 степени по Рихтер доцна вечерва е регистриран во Македонија. Прилично слаб земјотрес нешто пред 1 часот по полноќ ја стресе во Македонија, а потоа следуваа два во Грција.

Земјотресот во Македонија бил со јачина од 2 степени по рихтер,а со епицентар од 5 километри длабочина на 13 км одалеченост од пограничниот град Ресен, кој се граничи со Грција и Албанија.

Според имформации на ЕМСЦ земјотресот е со епицентар во југо-западна Македонија. Регистриран е во 00:48 минути.