Земјотрес со епицентар на границата меѓу Македонија и Албанија и регистриран доцна вечерва, неколку минути пред полноќ.

Според информациите на ЕМСЦ, земјотресот е со јачина од 3,1 степен според рихтер и на длабочина од 2 километри.

Најповеќе го осетиле жителите на Дебар.

„Го осетив во Тирана“. „Се чувствуваше и во Драч“. Ова се само дел од првите реакции на граѓаните преку ЕМСЦ.