Многумина бараат верен партнер, некој кој дава 100 проценти во нивната врска и брак. Овие два знаци има најмалку шанса да ве изневерат. Во однос на љубовта, постојат жени кои се апсолутно лојални и не размислуваат за изневерување, очекувајќи ја истата верност од партнерот. За многумина, прељубата е најлошото сценарио кое може да ја разниша врската, честопати да доведе до раскинување или развод.

Причините за неверство се различни, а едно истражување дури укажува дека жените често ги изневеруваат партнерите кои не им помагаат во домашните работи. Сепак, астролозите тврдат дека жените родени под два специфични хороскопски знаци ретко ја сметаат прељубата како опција.

БИК – Жените родени во знакот Бик се карактеризираат со исклучителен морал и чесност и ретко се одлучуваат за постапки кои на кој било начин би ги прекршиле нивните лични правила. Верноста е клучна вредност во нивните врски, а прељубата ја сметаат за неприфатлива. Затоа, кога се заљубени, не само што не го изневеруваат партнерот, туку и за возврат ја очекуваат истата верност.

ДЕВИЦА – Иако изгледаат воздржано или ладно, жените родени во знакот Девица, кога се заљубени, се преплавени со емоции и целосно посветени на партнерот. Нивната љубов и внимание кон саканиот е толку длабока што не ги забележуваат другите мажи. Поради нивната интензивна посветеност, прељубата никогаш не им доаѓа на ум, а љубовта што ја опсипуваат кон партнерите ги прави лојални и верни во врската.