Велешанецот Трајче останал без пензија, отпремнината била исплатена на трето лице откако административно во подрачната единица на ПИОМ бил заведен како починат.

Сторијата на „ТВ24“ е доказ дека административна грешка може да чини здравје на еден човек и да предизвика измешани чувства.

Во сторијата се истакнува дека од ПИОМ признале дека е направена голема грешка.

„Чувството дека те прогласиле за мртов, а ти си жив е навистина непријатно“, вели Трајче за „ТВ24“.

Оваа сторија го отвора и едно од клучните прашања: дали ваквите административни грешки се исклучок и дали воопшто некој сносува одговорност за истите?

Целата сторија и сведоштвото на Трајче погледнете ги во продолжение: