Не постои човек кој не ја знае безвременската детска песничка „Сакам кола убава“, која во 1994 година години на Златно славејче ја отпеа Дарко Давитковски.

А, истиот тој Дарко пред неколку години рокерскиот стил го замени со одело и „рипна во тавче“, со Ирина, жената на неговиот живот.

Еве како денес изгледа Дарко: